En favorit-is. Jeg smagte den første gang i Sverige, hvor den tog mig lidt på sengen: Jeg vidste simpelthen ikke, man kunne spise granskud-is. Men den smager jo fantastisk. Granskudene kan plukkes fra april-juni. Jeg har plukket mine ved vores sommerhus i Sverige.
Granskudene er meget parfumeret i deres duft, men når det bliver til is, bliver den mere mild, luftig og blød i smagen. Citronen giver den en smule syre, hvilket der er behov for, da den ellers bliver for sød.
Ingredienser:
- 1 dl friske granskud (gerne de helt små lysegrønne af slagsen)
- 5 dl. vand
- 250 gram sukker
- saften fra 1/4 citron – afhængig af hvor meget syre du vil have i, kan man godt øge det til saften fra 1/2 citron.
- 1 stk æggehvide
Bland granskud, vand, sukker og citron i en gryde og varm op til kogepunktet. Herefter stilles det til afkøling. Når den er afkølet, kan det stilles i køleskabet.
Si blandingen igennem et rent klæde eller viskestykke og hæld det over i en ismaskine (hvis du har sådan en – det kan i hvert fald anbefales).
Pisk æggehviden stiv og tilføj den også til blandingen i ismaskinen.
Herefter køres ismaskinen indtil sorbeten er fyldig og luftig – typisk 40-45 min.
Ovenstående mængder giver ca. 1,5 liter is.
Håber du nyder den – god fornøjelse!