logo_DSH_flat_white

Granskud sorbet

En favorit-is. Jeg smagte den første gang i Sverige, hvor den tog mig lidt på sengen: Jeg vidste simpelthen ikke, man kunne spise granskud-is. Men den smager jo fantastisk. Granskudene kan plukkes fra april-juni. Jeg har plukket mine ved vores sommerhus i Sverige. 

Granskudene er meget parfumeret i deres duft, men når det bliver til is, bliver den mere mild, luftig og blød i smagen. Citronen giver den en smule syre, hvilket der er behov for, da den ellers bliver for sød. 

 

Ingredienser: 

  • 1 dl friske granskud (gerne de helt små lysegrønne af slagsen)
  • 5 dl. vand
  • 250 gram sukker
  • saften fra 1/4 citron – afhængig af hvor meget syre du vil have i, kan man godt øge det til saften fra 1/2 citron.
  • 1 stk æggehvide

 

Bland granskud, vand, sukker og citron i en gryde og varm op til kogepunktet. Herefter stilles det til afkøling. Når den er afkølet, kan det stilles i køleskabet.

Si blandingen igennem et rent klæde eller viskestykke og hæld det over i en ismaskine (hvis du har sådan en – det kan i hvert fald anbefales).

Pisk æggehviden stiv og tilføj den også til blandingen i ismaskinen.

Herefter køres ismaskinen indtil sorbeten er fyldig og luftig – typisk 40-45 min. 

 

Ovenstående mængder giver ca. 1,5 liter is. 

 

Håber du nyder den – god fornøjelse!

Relaterede artikler

Jacob_i_have

MIN 70ER-VILLA HAVE

Følg med i min og min families have – både køkkenhaven og blomsterne – vores erfaringer og alt roderiet!

Favoritter
Andet

Opskrifter på is